Home >>  Cursussen >> - Instrumentale/vocale lessen >> Hoorn September 2018

Hoorn back to top »

September 2018

start:
September 2018
Gemeente:
Bergeijk, Eersel
Leslocatie:
Lessen zowel in Bergeijk als Eersel
Leeftijdsgroepen:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal Lessen:
36

Hoorn
De hoorn is een instrument dat opvalt door de mooie warme toon. De klank van het instrument mengt heel goed met andere instrumenten.De buis van de hoorn is meer dan 3 meter lang, daarom is het instrument opgerold. Opvallend is de grote klankbeker waar hoornisten hun hand in stoppen. Ze stoppen de beker niet helemaal dicht maar veranderen de klankkleur en toonhoogte een beetje. De hoorn heeft in ieder geval 3 ventielen (meestal 4), die de hoornist bedient met zijn linkerhand. Met maar 3 ventielen kun je toch alle tonen spelen omdat de hoornist voortdurend "overblaast", dat wil zeggen, als je een bepaalde toon te pakken hebt en je spant je lipspieren een beetje samen met wat meer lucht, dan komt er een hogere toon.Aanschaf instrument:

Het is verstandig een eigen instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent.

Een prima nieuwe hoorn kost ± € 500,- Er zijn zeker ook goede tweedehands exemplaren te koop bij de vakhandel,    waar het vaak ook mogelijk is om een instrument te huren.
Een adres waarmee wij goede ervaringen hebben is de blaasinstrumentenspecialist.

Leden van de harmonie krijgen meestal een instrument in bruikleen.
HAFA Informatie:

De gemeente Bergeijk en Eersel kent al van oudsher een aantal harmonieën en fanfares. Art4U telt dan ook vele cursisten die uit deze vorm van amateuristische kunstbeoefening afkomstig zijn. Samen met de betreffende verenigingen draagt Art4U er zorg voor dat deze cursisten zo goed mogelijk worden opgeleid.
De opleiding tot hafa-muzikant is erop gericht om goed te kunnen functioneren in het orkest van de vereniging waarvan je lid bent. Doe je de hafa-opleiding, dan maak je vóór elk praktisch examen een theorietoets. Ter voorbereiding op de theorietoets krijg je een aantal ondersteunende lessen aangeboden, waarvoor je enig huiswerk moet doen.Schrijf je in voor deze cursus