Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Agenda

 • Blokfluitconcours CKE 24 en 25 mei 2019

  In het weekend van 24 en 25 mei 2019 organiseert het CKE in Eindhoven een blokfluitconcours voor alle amateurblokfluitisten in de regio Brabant en Noord-Limburg tot 30 jaar. Alle blokfluitsten kunnen meedoen, ook de allerjongsten. Iedereen mag zich inschrijven, individueel of als duo, trio, kwartet of ensemble.

  Er zal een verplicht werk van 8 maten worden uitgedeeld waarmee de deelnemer zelf aan de slag zal moeten op een manier die hij of zij zelf kiest. Een variatie, een tekening, een gedicht of welke vorm van creativiteit ook. Er zal een beperkt aantal minuten mogen worden gespeeld, afhankelijk van inschrijving solo of samenspel.

  De voorrondes zijn op zaterdag 24 en zondagochtend 25 mei. De finale is op zondagmiddag 25 mei in de vorm van een concert.

  De inschrijvingen gaan via de website van het CKE in Eindhoven of via een inschrijfformulier dat wordt toegezonden medio december.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jet Franssen, blokfluitdocent CKE Eindhoven jet.franssen@cke.nl

   

  Lees meer
 • 11e editie Kempentour op zaterdag 25 mei 2019

  Een grote vrachtwagen wordt omgebouwd tot rijdend concertpodium waarop leerlingen van Art4U optreden. Er spelen diverse popbands en ensembles. Leerlingen van de groepen 3 en 4 van de basisscholen treden op en er is een optreden van het Kempentour-orkest. Aan dat orkest kan iedere leerling van Art4U deelnemen. Voor vele leerlingen uit de Kempen is de Kempentour al jaren een bekend fenomeen en een evenement waar iedereen naar uitkijkt!

  We gaan dit jaar naar drie plaatsen: Eersel, Bergeijk en Veldhoven. De tour start om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Aansluitend is er voor alle deelnemers een barbecue op de muziekschool in Veldhoven.

  Tijdsplanning:

  • Markt in Eersel van 13.00 uur tot 13.45 uur.
  • Markt in Bergeijk van 14.30 uur tot 15.15 uur.
  • Meiveld in Veldhoven van 16.15 uur tot 17.00 uur.

  Als je wil meedoen met het Kempentour-orkest kun je je bij je eigen docent aanmelden. Meld je aan uiterlijk op 9 mei. Je docent zorgt voor de bladmuziek. Je kunt de muziek dan thuis en op de les goed voorbereiden. Voorwaarde om mee te spelen met het orkest is dat je op 25 mei ook op de repetitie van 10.30 uur tot 11.30 uur in de Rabo-zaal van Art4U in Veldhoven aanwezig bent.

  Een half uur voor de Kempentour-truck uit rijdt onze Instrumentenbus. Bij deze bus kun je heel veel leuke instrumenten uitproberen. De docenten van Art4U helpen je natuurlijk mee bij deze instrumenten-proeverij. Iedereen die één of meerdere instrumenten heeft uitgeprobeerd, krijgt een leuke Kempentour-verrassing en doet mee aan de winactie. De 10 winnaars krijgen een kadokaart ter waarde van € 10 voor ijssalon Piccolo (Bergeijk), La Toscana (Veldhoven) of De Smaak (Eersel).

  Meer informatie over de tour vind je op de speciale Kempentourwebsite: kempentour.zapto.org

  Houd de komende weken ook onze Facebook-pagina in de gaten: www.facebook.com/art4u.kunsteducatie

  Het Kempentour-team

  Lees meer
 • Play-in De Lustige Klanken 26 mei

  Samen muziek maken brengt mensen bij elkaar!

  Vanwege ons 60-jarig bestaan hebben we een bijzonder concert georganiseerd en daar kun jij aan meedoen!
  Speel je minimaal drie jaar accordeon en heb je zondag 26 mei 2019 niets in je agenda staan? Meld je dan aan voor onze Play-in dag met aansluitend een concert.

  Op deze dag worden er drie orkesten gevormd op basis van speelervaring. De muziek die je gaat spelen, krijg je ongeveer een maand van tevoren thuis gestuurd, zodat je het al een keer door kunt spelen. Op de dag zelf repeteert elk orkest apart met een dirigent van de vereniging. De allerjongsten krijgen extra ondersteuning vanuit de vereniging als dat nodig blijkt.

  Naast samen muziek maken, is er natuurlijk ook de gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen in de pauzes die er ingepland zijn. Voor de jeugd is er ook nog het nodige vermaak geregeld.

  De dag start om 9.30 uur bij gemeenschapshuis Terlo in Bergeijk en het slotconcert voor familie en vrienden is om 16.00 uur ingepland. Na het concert ga je met een voldaan muzikaal gevoel en een leuke ervaring rijker weer naar huis.
  De kosten voor deze muzikale dag zijn slechts € 20,= en dit is inclusief muziek, een goed verzorgde lunch en pauzes met koffie/thee/ranja en iets lekkers.

  Begint het al te kriebelen? Stuur dan voor 20 maart 2019 een mail naar: bestuur@delustigeklanken.nl, dan sturen wij je aanvullende informatie en het inschrijfformulier toe.
  Wanneer je aanmelding en inschrijfgeld binnen zijn, sturen wij medio april de muziek naar je op. Wij hopen op zoveel mogelijk inschrijvingen zodat we drie goed gevulde orkesten kunnen vormen die samen een mooi concert neer kunnen zetten.

  Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die stellen via e-mail (bestuur@delustigeklanken.nl) of bel naar Carla Theuws (0497 571445, Decorette Theuws).
  Tot ziens op 26 mei!
  Bestuur De Lustige Klanken
  Lees meer
 • TOP Veldhoven: Pirates op 29 en 30 juni 2019

  Op 29 en 30 juni 2019 brengt TOP Veldhoven alweer de 6e productie op de planken in Theater De Schalm in Veldhoven.

  De voorstelling 'Pirates' (geïnspireerd op het verhaal The Pirates of the Caribbean) belooft weer een hele mooie voorstelling te worden. Met prachtige kostuums, decor, zang, spel dans en muziek.

  De cast bestaat uit 21 jongeren in de leeftijd van 14-21 jaar. De muzikale begeleiding tijdens de voorstelling wordt verzorgd door een live band. Het script is geschreven door regisseuse Evelien Luiten, de choreografie is in handen van Jasmijn Grooten en Maarten de Bekker heeft zich deze editie weer ontfermd over de muzikale leiding, het schrijven van de muziek en het leiden van de band. 

  Voor meer info over TOP en de voorstelling: https://www.topveldhoven.com/

  Kaarten kunnen besteld worden op de site van De Schalm: https://www.deschalm.com/programma/506/TOP_Muziektheater_Veldhoven/PIRATES/

  Let op: het cliché 'wees er snel bij want de kaartverkoop gaat hard' gaat hier zeker op. Slechts enkele dagen geleden is de officiële kaartverkoop gestart en inmiddels zijn beide voorstelling al ver uitverkocht (zie ook site van De Schalm). Wacht dus niet te lang indien je nog een plekje wilt bemachtigen.

   

   

  Lees meer